sábado, 24 de noviembre de 2012

Quart taller: cuina

En aquest taller varem fer de cuiners i cuineres per tal d’elaborar un pastís que la nostra companya Iratxe ens anava explicar.

Els materials que necessitàvem per poder fer el pastís varen ser:
Cada persona:
Dos paquets de galetes.
Mig pot de colacao.
Mig bot de mantega (150g aproximadament).
Un got de llet.

En grup i per compartir:
Un got.
Bosses de plàstic.
Maça.
Font (per mesclar).
Guants de làtex.
Paper albal.
Una safata.

Una vegada va arribar tothom, ens varem ficar amb les taules en forma de “U” per tal de poder veure’ns tots i anar escoltant i veient el que anava explicant la nostra companya.

Varem començar ficant en dues bosses de plàstic els dos paquets de galetes. Seguidament, varem picar-les amb la maça fins que estaven totalment desfetes. A continuació, les varem ficar dins la font on les ajuntàrem amb els 150g aprox. de mantega. Quan estava tot una mica barrejat, el següent ingredient a ficar va ser el mig bot de colacao i desprès quan el teníem una mica barrejat varem ficar mig got de llet per a que el colacao s’anés mesclant amb les galetes.
Tot el temps anàvem movent els ingredients que hi havia dins la font però, si veiem que encara  estava molt sec anàvem ficant llet poc a poc fins trobar una textura compacta (ni molt dura ni molt suau).

Una vegada teníem ja els ingredients ben barrejats, varem començar a personalitzar els nostres pastissos. En el meu cas, vaig fer dos cors i un xumet, els quals vaig personalitzar amb lacasitos i m&m. Desprès de decorar-lo, havíem de ficar-lo embolicat en paper albal, per tal de que aguantés fins que arribéssim a casa per ficar-lo dins la nevera i així, poder menjar-nos-ho.

Va ser una classe molt divertida i interessant, ja que varem aprendre a fer un postre fàcil de fer i poc costós, el qual penso que seria molt interessant i divertit a fer amb els infants.

A continuació, us mostro algunes de les imatges que varem realitzar durant el taller de cuina.





Puc afirmar que el pastís estava boníssim, ja que el vaig tastar al dia següent per a berenar en companyia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario